Na Kanárských ostrovech můžete krmit rejnoky nebo pozorovat velryby, připlavou k vám i delfíni - Aktuálně o Kanárských ostrovech | Co se děje na Kanárských ostrovech

kanarske-ostrovy-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Na Kanárských ostrovech můžete krmit rejnoky nebo pozorovat velryby, připlavou k vám i delfíni

Kanárské ostrovy nabízejí kromě krásného moře a téměř celoročního koupání i další mimořádné atrakce. V moři kolem Kanárských ostrovů žijí rejnoci, kteří se nechají rádi a ochotně nakrmit od potápějících se turistů. Jsou tu i velryby, za kterými se několikrát denně vydávají čluny plné zvědavců, kteří se chtějí na mořské obry podívat zblízka. Na otevřeném moři můžete narazit také na delfíny, kteří si s vámi radostně zadovádí v moři.

Za rejnoky a želvami vás dostanou specializovaní potápěči, kteří sídlí v přístavu San Miguel na jihu Tenerife. V oblasti nazvané Las Galletas se trvale udržují rejnoci i želvy, takže se za nimi můžete vypravit s potápěčským přístrojem a nějakými lahůdkami. Nepohrdnou pečivem nebo těstovinami, ale největší radost jim uděláte odpadem z krevet nebo chobotnic. Paryba se nejlépe krmí tak, že kus jídla pustíte do vody a zvíře si žrádlo samo sebere.

V trojúhelníku mezi ostrovy La Gomera, El Hiero a Tenerife se často pohybují hejna velryb, za kterými z přístavů vyrážejí čluny specializovaných agentur. Čluny jsou velice tiché, protože velryby jsou mimořádně plachá zvířata a sebemenší hluk je vyplaší. Loďky s turisty k cíly navádějí pozorovatelé, kteří stojí s dalekohledy na vrcholcích okolních útesů a monitorují pohyb velryb.

Pro plavbu za velrybami platí striktní pravidla. Lodě se k nim nesmí přibližovat a nesmí jim ani překřížit dráhu. A honit je nebo pronásledovat už vůbec ne.
Striktně zakázané je se za velrybami potápět s přístrojem. Syčení vzduchu ve ventilech a bubliny vypouštěné dýchajícím potápěčem velryby ruší. Naopak delfíni, na které ve zdejším moři rovněž můžete narazit, jsou pravým opakem velryb. Jsou zvídaví a budou kolem vás plavat tak blízko, jak jen to bude možné.

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje