I jako umění populární kultury se slaví Corpus Christi v Villa de Mazo - Aktuálně o Kanárských ostrovech | Co se děje na Kanárských ostrovech

kanarske-ostrovy-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

I jako umění populární kultury se slaví Corpus Christi v Villa de Mazo

Španělsko se řadí mezi tradiční katolické země, proto je většina státních svátků často spojena s náboženstvím. Pro červen je charakteristický pohyblivý svátek Božího těla (Corpus Christi), který se řadí mezi nejvýznamnější svátky na Kanárských ostrovech a místní obyvatelé mají tento svátek ve velké oblibě. Každé město, každá obec má svého patrona, kolem něhož se točí Fiesta Mayor (hlavní svátek). Ten může někdy trvat i celý týden. Nikdy však nechybí procesí v ulicích, konají se různé lidové slavnosti, divadelní představení, průvody, poutě završené ohňostroji, slavnostní mše, patronům se dávají květinové dary, ale především jsou to dny nabité nejrůznějšími sportovními, kulturními, zábavnými i gastronomickými akcemi, kterých se se zápalem zúčastňuje většina místních obyvatel.
V malém městečku Villa de Mazo, které se nachází v jihovýchodní části ostrova La Palma v provincii Santa Cruz de Tenerife jdou ještě o krok dále. Lidé zkrášlují své domy vlajkami, květinami a palmovými listy. Silnice a volná dlážděná prostranství se zdobí kobercem z  barevného písku, sopečného popela, soli, nebo květů a pomocí nich vytvářejí obrazy, které slouží k vyjádření úcty a víry. Oslavy jsou zakončeny hudbou, tancem a dobrým jídlem. Místní obyvatelé tak oslavují zavedený zvyk na ostrovech, ve kterém se při slavnostech Božího těla v Villa de Mazo sešla tradice a oddanost. Je to akt hluboké religiozity, který poskytuje podporu a úctu Stvořiteli. 

 

další
 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje