Festival v San Andres... to je oslava tradiční španělské kultury na Tenerife - Aktuálně o Kanárských ostrovech | Co se děje na Kanárských ostrovech

kanarske-ostrovy-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Festival v San Andres... to je oslava tradiční španělské kultury na Tenerife

Festival v San Andres (La Fiesta de San Andres) se koná 29. - 30. listopadu 2011 a jednoduše řečeno... souvisí s výrobou nového ročníku vína. Oslavy se soustřeďují do severní části vinařské oblasti, konkrétně do měst a obcí v La Orotava, Puerto de la Cruz a San Juan de La Rambla. Centrem oslav se však stává Icod de los Vinos, které je jedním z nejstarších měst na Tenerife. Jeho jméno se překládá doslovně jako "Místo vína" a místní slaví v předvečer festival tím, že otevřou své vinné sklepy a degustací provedou křest nového vína s přáteli a návštěvníky.
Tento festival se skládá nejen z typické oslavy samotného svátku, ale i z celé řady událostí. Jednou z nich je Arrastre los Cacharros, což doslovně znamená "přetahování hrnce". Jde o kuriózní poněkud hlučný zvyk s řadou teorií o jeho původu. Začíná se však tím, že mladí lidé od rána tahají plechovky a kovové předměty ulicemi města na provázku za zvuků tradičních lidových písní. Dalším z nich je i Arrastre de Las Tableros, kdy lidé závodí strmými uličkami na dehtem vymazaných deskách. Napodobují tím tak své předky, kteří převáželi dřevo na deskách z potřeby dopravy dřeva z nejvyšších pásem obce až do dílny, kde bylo použito ke stavbě lodí.
Samozřejmě se zde podávají i typické produkty ostrova, tradiční nápoje, gofio (pasta z obilovin), solené ryby, lahodné pečené kaštany, víno a další místně vyráběné zboží.
 

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje