Architektura moderní budovy tenerifské filharmonie bere dech - Aktuálně o Kanárských ostrovech | Co se děje na Kanárských ostrovech

kanarske-ostrovy-bg-header-title.png
     
         
Blogy »

Architektura moderní budovy tenerifské filharmonie bere dech

Na ostrově Tenerife je několik míst, která rozhodně stojí za návštěvu. Jedním z nich je nepochybně i Auditorium v hlavním městě Santa Cruz de Tenerife. Budova je postavená v pozdně moderním stylu a odráží západní architektonické trendy konce dvacátého století. Slouží především ke kulturním účelům - v jeho prostorách zkouší a koncertuje tenerifská filharmonie a odehrává se tu vyhlášený tenerifský festival klasické a moderní vážné hudby. Často se tu konají divadelní představení a čas od času tu můžete vidět i zajímavou výstavu. Auditorium ale obstojí jako kulturní prvek i samo o sobě - jeho architektura je výjimečná a exteriér i interiér stavby stojí za pozornost.

Stavba je charakteristická nepřehlédnutelnou, elegantně zahnutou křivkou střechy, klenoucí se nad budovou hlavní haly. Ta tvoří statické i faktické centrum budovy a je nejčastěji dějištěm koncertů a divadelních představení. Klenba střechy, která je položena ve výšce padesáti metrů, má podle architekta Santiaga Calatrava symbolizovat dynamiku pohybu zvířete. Okolní, menší stavby poskytují prostor pro výstavní sítě a administrativní účely. Obyvatelé Tenerife jsou na novodobou dominantu města náležitě pyšni, ročně do něj zavítají tisíce návštěvníků. Až si budete chtít Auditorium prohlédnout vy, nezapomeňte, že je otevřeno pouze ve dnech, kdy se konají koncerty. Takže se před návštěvou raději podívejte na program.

 
 

Potřebujete poradit?

224 990 980
800-TRA-VEL (800 872 835)
602-TRA-VEL (602 872 835)

Garantujeme nejnižší ceny

Proč cestovat s Travel.cz

  • 200.000+ zájezdů na jedné adrese
  • Garantujeme nejnižší cenu na trhu
  • Máme vždy aktualizované nabídky zájezdů
  • Nabízíme i rezervace hotelů a letenek za výhodné ceny
  • Individualní plánování dovolené - dovolená na míru
 

Nahrávám...

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolených kritérií

Ověřujeme aktuální dostupnost a cenu vybrané služby

Vyhledáváme pro Vás nejlepší nabídky dle zvolené destinace

Děkujeme, Vaše rezervace se dokončuje